tiistai 22. huhtikuuta 2014

Siemenhelmistä korteiksi

Lapseni rakastaa askarrella nimenomaan kortteja ja sehän sopii mitä mainioimmin, sillä joka perjantai on postikorttiperjantai ja kortteja lähtee matkaan viikottaisen teeman mukaan. Nyt pääsiäisviikolla teemana on lapset, tosin perjantaina ei paljoa kusti laatikoita tyhjennellyt, joten kortit lapsiystäville pääsevät matkaan vasta tiistaina.
Omistan järjettömän määrän lasihelmiä joka värissä ja koossa, siis ihan laittoman paljon suorastaan. Tarpeeksi monta Pikku Kakkosen Neppajymykerhoa ja erittäin runsasta erikeepperin lutrausta nähtyäni, vakuutuin, että kyllä liimalla lasihelmetkin paperissa pysyy! Ja pysyyhän ne, en tosin mene takuuseen, että helmet ovat vielä postin käsittelyn jälkeen korteissa kiinni, ehkä lähetän kuplapusseissa.


Korttien tekeminen oli valtavan yksikertaista ja toimii monilla materiaaleilla, ajatuksena mulla oli nimenomaan käyttää kaikenlaista vähän ylimäärääräistä näihin.

Tarvitaan:
korttipohjaksi sopivaa kartonkia
värikkäitä papereita
pieniä lasihelmiä (siemenhelmiä)
piparkakkumuotteja
liimaa (Eri Keeperiä ja liimapuikko)

Leikkaa kartongista kortti, piirrä piparkakkumuottia apuna käyttäen paperille (tai suoraan korttiin) iloinen hahmo, leikkaa hahmo paperista ja liimaa kartongille. Piirrä hahmon ääriviivat runsaalla erikeepperillä ja lado helmiä päälle. Painele helmiä hieman liimaan ja anna kuivua hetki. Kumoa ylimääräiset helmet pois. Kortin pitää antaa vielä kuivua mielellään yön yli.

Kuten kuvista näkyy, onnistuu liiman levittäminen toki myös vapaalla kädellä. Sellaisen jälkiviisaan vinkin antaisin, että kortit kannattaa kirjoittaa valmiiksi ennen helmien liimaamista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti