sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Virkatut sukat

Intouduin lokakuussa Novitan sukkalehdestä ja uhosin tekeväni jouluksi viidet sukat. Arvatkaa teinkö? Kolme päivää ennen joulua havahduin todellisuuteen, että minulla oli yhdestä sukasta 70% tehtynä. Perus. Jotenkin (lue: nukkumalla hyvinhyvin vähän) onnistuin kuitenkin muutamassa päivässä tekemään äidille ja isälle sukat pukinkonttiin. Isä sai perinteiset mustat, neulotut villasukat, mutta äidin sukat virkkasin.
Virkatut sukat näyttävät mielestäni jotenkin pöljiltä. Pinta on hauskaa, mutta neulotun sukan joustavuus ja muoto puuttuuvat ja virkattu sukka on jotenkin, noh, kömpelö pötkäle. Suosittelen virkattua sukkaa vaihtelunhaluiselle sukkamaanikolle kokeiluun, mutta ihan minun lempisukkaa ei tällä metodilla syntynyt. Tosin opin näitä sukkia koukutessani paljon virkkauksesta ja rakenteiden ja pintojen muodostamisesta virkaten, joten hukkaan ei kokeilu mennyt. Ja äiti sai pakettinsa!

Lankana minulla oli jostain joskus haalittu vaaleanpunainen noin Novitan Nallen paksuinen lanka ja koukkuna 3,5. Varren joustinneule on neulottu samanpaksuisilla sukkapuikoilla.

Novitan nettisivuilta ei löydy (?) kuin varrettoman virkatun sukan ohje, mutta Sukkalehdestä tämä ohje on siis poimittu. (Tuo varreton versio poikkeaa kaikin tavoin tekemistäni sukista; paitsi että sukissani on varsi, ne aloitettiin varresta neulomalla, ei kärjestä virkkaamalla kuten tuossa edellä linkatussa ohjeessa.) Sukkalehti on niin mahtava, että suosittelen sen hankkimista, olipa sitä sitten ensikertalainen tai kokeneempi sukantekijä. Lehdessä on esitelty hyvä joukko kantapää- ja kärkiohjeita sekä inspiraatiota niin kuvio- kuin kirjoneulesukkiin.

2 kommenttia:

  1. Olisiko enempi tossutyyliä? Nätit ne ovat. Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä on sukan ja tossun ero? Musta tossuun voi laittaa sisään vaikka villasukan :) Tossu on sukan päällinen? Pitääkin ottaa selvää :)

      Poista