keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 11. luukku: Virkattu hedelmäpussiOmiin jouluherkkusuosikkeihini kuuluvat mandariinit ja punaposkiset jouluomenat. Itse olisin vähintään yhtä onnellinen mandariinipussin vastaanottaja kuin konvehtirasian, joten päätin toteuttaa unelmieni joulutuomisen itse. Heh. Virkkasin siis Salomonin solmuilla hedelmäpussin ja täytin sen mandariineilla. Samalla opin uuden, koukuttavan silmukan.


Alkuperäisohje kaavakuvan kanssa löytyy Virkun blogista. Pieniä muutoksia tein tuohon Virkun ohjeeseen.

Heidin hedelmäpussiversio Virkun sipulipussista:

Tee aloituslenkki kieputtamalla lankaa sormesi ympärille ja virkkaarenkaaseen 15 kiinteää silmukkaa (ks), yhdistä ensimmäinen ja viimeinen ks piilosilmukalla (ps).
1. krs: Virkkaa kaksi puolipylvästä jokaiseen ks:aan.
2. krs: *1 puolipylväs,  sitten 2 puolipylvästä samaan silmukkaan*, toista *-* kierros loppuun.
3. krs: *2 puolipylvästä, sitten 2 puolipylvästä samaan silmukkaan*, toista *-* kierros loppuun.
4.-5 krs: *1 puolipylväs jokaiseen silmukkaan*, toista *-*.
6. krs: *tee kaksi Salomonin solmua (yhden solmun leveys noin 1,5 cm), kiinnittä solmut piilosilmukalla joka neljänteen silmukkaan* Jatkoin tästä spiraalina eteenpäin 15 kerrosta, kerrosten vaihtuessa Salomonin solmu -pari kiinnittyy aina joka toiseen edellisen kierroksen solmukohtaan piilosilmukalla.
Pussin suu:
Kun pussi on haluamasi korkuinen,
1 krs.: *virkkaa 4 ketjusilmukkaa (kjs) ja liitä ketju piilosilmukalla joka toiseen Salomonin solmuun*,  toista *-* kierros loppuun.
2 krs.: Puolipylväs jokaiseen ketjusilmukkaan.
3 krs.: *2 pylvästä, 1 ketjusilmukka, jätä 1 silmukka väliin*, toista *-* kierros loppuun. (Tästä syntyy kuja pussin kiristävälle nyörille)
Nirkkoreunus: *3 ketjusilmukkaa, kiinnitys piilosilmukalla seuraavaan silmukkaan*, toista *-* kierros loppuun.

Pujota mieleinen nyöri, naru tai nauha "kiristyskujalle". Avot, hieno hedelmäpussi on valmis!

Seuraavan pussin pohjaan aion tehdä useamman lisäyskierroksen, nyt pussin pohja on vähän sumppu, vaikkei se toki käytössä haittaa. Pienempi kerrosmääräkin olisi riittänyt.
Jos Salomonin solmu ei ole tuttu, suosittelen lämmöllä videon katsomista aiheesta. En olisi itse ikinä onnistunut piirroskuvia katsomalla saamaan solmua aikaan... Hyvä video esimerkiksi tästä linkistä.

Lanka ja koukku: Väliä ei liene, kunhan lanka ja koukku täsmäävät toisiinsa. Itse käytin tummanharmaata Nallea tai 7 veljestä. Koukkuna 3. Ne kun sattuivat olemaan kädenulottuvilla ja olen tylsien värien ystävä. Aikaa tähän menee muutama tunti, riippuen kuinka nopeasti pääsee Salomonin solmuista jyvälle.

Mitä tykkäätte? Kelpaisiko tällainen joulutuominen vai kuitenkin ennemmin se suklaarasia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti