maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 2. luukku: Suolakeksit



Tuoksuvaa glögiä, tunnelmavalaistus, juustoja ja itse leivotut yrttiset suolakeksit. Ihan heti ei tule mieleen parempaa joulukuisen illan napostelusettiä.


4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g pehmeää voita
2 kananmunaa
2 rkl provencenyrttiseosta
reipas rouhaisu mustapippuria
sormisuolaa

Sekoita jauhot ja leivinjauhe huolellisesti keskenään. Nypi seokseen voi. Lisää kananmunat, yrttiseos ja mustapippuri ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.
Kauli kylmä taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä pienillä piparkakkumuoteilla keksejä. Sirottele kekseille sormisuolaa, voit painelle suolaa hieman keksien pintaan, jotta se tarttuu paremmin.
Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia.
Kauniiseen rasiaan pakattuna aika täydellinen pikkujouluvieminen, vai mitä? Itse tehtyä ja herkullista. Rasia jää vielä muistoksi isännöivälle/emännöivälle taholle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti