perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 6. luukku: englantilainen hedelmäkakku




Ei ehkä kaikkein ortodoksisin itsenäisyyspäivän postaus, mutta sitäkin herkullisempi! En tiedä ovatko juuri paljon naukkailevat englantilaiset keksineet laittaa kuivakakkuun pikkasen potkullista kostuketta, mutta ainakin se on mitä mainion keksintö! Tokikin käytetyn juoman mausta, tässä tapauksessa tummasta rommista tulee aika paljon pitää, sillä se todella maistuu tässä jumalaisen hyvässä, kosteassa ja mehevässä kakussa. Ei siis se alkoholitietenkään vaan just se herkullinen rommin aromi.
Hedelmäkakku tulee tehdä päiviä ennen tarjoilua, se säilyy jääkaapissa tiiviisti pakattuna erinomaisen hyvin. Tiivis pakkaaminen pitää kosteuden sisäpuolella ja jääkaapin aromimaailman ulkopuolella.
Me käytimme kakkuun rusinoita, aprikooseja ja taateleita, mutta näyttävyyttä saisi lisää käyttämällä punaisia kirsikoita. Pähkinätkään eivät varmaan pahastuisi tähän kakkuun pääsystä.
Reseptin lainasimme Maku.fi-sivustolta.

250 g kuivattuja hedelmiä maun mukaan
1 dl tummaa rommia
250 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
6 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pilko hedelmät rusinankokoisiksi kappaleiksi saksilla ja laita ne rommiin likoamaan noin tunniksi. Valuta ja säästä neste.
Vaahdota voi ja sokeri, lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Kääntele taikinaan hedelmistä valunut rommi.
Sekoita keskenään jauho ja leivinjauhe, sekoita taikinaan käännellen. Lisää lopuksi hedelmät ja sekoita hyvin.
Kaada taikina pitkulaiseen tai pyöreään (kuiva)kakkuvuokaan ja paista 180-asteisen uunin alatasolla reipas tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti