torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 19. luukku: Joulupullat

Pullakin kuuluu jouluun ja erityisesti tähä odotusaikaan. Sahramipullat ovat kai perinteisesti joulukuun 13. päivä, Lucian päivän herkku, mutta ovat erinomaisia myös kaikkina muina joulukuun (ja muidenkin kuukausien) päivinä.
Joulupullista tulee mieleen lapsuus. Pullia leivottiin ehkä aatonaattona, jokaiselle perheenjäsenelle leivottiin oma pullapoika/tyttö ja koiralle oma pullakoira. Lisäksi tehtiin tähtiä ja ässäpullia.
Pullataikinan tekeminen on erinomaisen helppoa, ohje löytyy jauhopussin kyljestä, sitä noudattamalla ei voi mennä vikaan. Joulupulliin tulee lisäksi pussillinen sahramia, joka liuotetaan maitoon. Sahrami antaa pullille ihanan keltaisen värin ja hedelmäisen maun. Tärkeää on tehokas ja huolellinen vaivaaminen, koneellakin menee 8-10 minuuttia, käsin vähintään sen 15 pitäisi jaksaa veivata. Vaiva kannattaa kun loputuloksena on unelmaisen kuohkeat ja pehmeät pullat.


2 kommenttia:

  1. Joskus voisit jakaa nämä pullien muotoiluvinkit. Nimim. en saisi kukkapullaa tehdyksi omin aivoin ikinä.

    VastaaPoista
  2. Nam, hyviltä näyttää pullat! Itsekin voisin niitä vielä leipoa, pipareistakin on meillä jo ainakin puolet syöty :)

    VastaaPoista