sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Heidin talvieleganssi 2014: tupsupipo ja patenttihuivi




Olen (vihdoin) valmis pakkasiin! Tossa on mun pipo ja mun kaulahuivi vuosimallia 2014!

Pipon idea ja ohje on Snurresta. Kun kokoonnuimme tuohon ihanaan lankakauppaan Neulojien yönä, ihastuin siellä ikkunalaudalla nököttäneeseen malliin ja hommasin langat illan päätteeksi. Pipon voi bongata Snurren tekemänä Veeran Neulojien yöstä ottamista kuvista. Oma versioni on spiraalimpi, sillä hukkasin ohjeet ja jouduin purkuhommiin, kun korvat jäivät pilkottamaan ohjeenmukaisesta koosta. Ohje on Snurren oma, minun versiostani tuli siis korkeampi. Lankana minulla pipossa BC Garnin Semilla Grosso. Tuota ihanaa luomulankaa pipoon meni 1,5 kerää.

Kaulahuivini värivalinta oli selkeä; talvi(takki)harmaudessa olen suosinut jo pari talvea mahdollisimman lämmintä, mausteista keltaista. Langaksi Snurresta valikoitui alpakkaa ja merinovillaa sisältävä Lamanan Nazca. Väri näkyy oikein noissa allaolevissa "virhekuvissa". Langan menekki olisi ollut loputon, mutta budjetti tuli vastaan kahdeksannen kerän kohdalla. Samasta määrästä syntyi myös pipon tupsu, jonka teki tupsukonkari-Veera.

Oppimismatkalla kun ollaan, halusin testata jotain itselleni uutta neulosta. Projektikirjassamme "Käsityön pikkujättiläisessä" on kolme patenttiohjetta, joten päätin kuitata patenttikokeiluni tällä villakaulahuivilla. Kerrottakoon, että Pikkujättiläisen ohjeilla en olisi patentin syvintä olemusta ymmärtänyt, vaan oppaanani toimi Veera. Jälleen kerran.

Jäin pahaan patenttikoukkuun: niin sievää, niin nopeasti! Ainut, mistä en päässyt jyvälle oli patentin purkaminen, joten muutama "personaallinen" virhe jäi huiviin.


 Onnellinen talvi-ihminen!

Kuvista kiitos Otso Kähönen. Pipon tupsusta kiitos Veera.

7 kommenttia:

  1. Oi mikä ihana postaus! Piristää sunnuntai-iltani ahdistusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoista maanantaita Keiju! Työmatkoille kirkasta lankaa mukaan ja väriterapiaa kehiin! Tsemppirutistus työmaalle.

      Poista
  2. Jee pipolle ja jee huiville! Ps. Jos on suosituksia, että mitä muuta tuosta käyttämästäsi langasta tekisi, niin vinkkaa ihmeessä. Sattuneesta syystä (=eli se pieleen mennyt villatakkiprojekti) mulla on sitä vielä runsaasti jäljellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkaan, jos tulee mieleen. Siitähän voi tehdä mitä vaan, kun se on niiiin pehemeetä ihoa vasten. Ja mulla on nyt harmaata puol kerää ylimääräisenä, jos tulee tarvetta!

      Poista
  3. Hienot! Erityisesti diggaan siitä, miten hyvin nuo sopivat yhteen. Pitäisi itsekin yrittää olla vähän tuolleen suunnitelmallisempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka kerta suunnitelmallista neulomista takana, hyvä tuli, suosittelen :)

      Poista
  4. Oi miten ihanat talviasusteet! Värit on kyllä ihan nappivalinta :)

    VastaaPoista