maanantai 16. syyskuuta 2013

Makoisaa leivontaa

Pidän kovasti leipomisesta. Siinä yhdistyvät niin oivallisella tavalla taikinaterapia, sokeriöverit ja usein myös kupahtavien maitotuotteiden ja hedelmien viimeinen mahdollisuus. Leipomukseni eivät vaan valitettavasti juurikaan päädy tänne Tilkkuihin vaan postaan parhaat palat ruokablogiini Prinsessakeittiöön. Aattelin, että olis kuitenkin kiva tänne nostaa herkullisimpia viime aikojen leivonnaisia.

Tämä kesä on ollut piirakoiden kulta-aikaa keittiössäni. Olen vaan sellaista yhteen juttuun kerrallan pakkomielteen kehittävää kiintyvää sorttia, että kun johonkin tykästyn niin teen sitä kunnes kyllästyn. Piirakkaa suoltuu siis kuin liukuhihnalta samalla pohjalla ja kermaviilitäytteellä marjoja ja hedelmiä vaihdellen. Kesän herkullisin lienee ollut tämä paahdetulla valkosuklaalla silattu mustaherukkapiirakka.Muffinssit ovat hätävaratyyppinen nopea ja aina kaikille hyvin maistuva leivonnainen, joista saa älyttömän pienellä vaivalla miljaardi muunnelmaa. Vielä pari vuotta takaperin muffinssini olivat onnettomia kuivahkoja kohoamattomia leivinjauheelta maistuvia kikkareita. Sitten iski sisuuntuminen ja tuotekehittely. Alla olevalla ohjeella ei pitäis mennä vikaan, muffinssipelti on vaatimus kauniisti kohoaville muffineille jos ei vallan pahvisia vuokia käytä.

250 g jauhoja
125 g sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
125 g voita sulatettuna
125 ml maitoa
1 kanamuna
liäksi vaikka mitä makustetta; hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, suklaata..

Banaanileipä on ihan järjettömän hyvää! Sitä ei juurikaa tuhdin luonteensa vuoksi tule kesällä leivottua, mutta talvella sen syvät mausteet tuoksuvat keittiössäni usein. Pipsan keittiössä -kirjan leipäohje jäänee vakkarikseni.


Mä oon pullatyttö! Voisin elää pelkällä pullalla, korvapuusti joka aterialla ja myös välipalaksi, unelma-ateriat. Leivon myös ihan järjettömän hyvää pullaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti