tiistai 3. syyskuuta 2013

Sileä nalle eli toinen valmis pipo

Nalle, virkattu peruspipo ja korvaläpällinen muunnos - Käsityön pikkujättiläinen s. 136

Virkkasin kesällä jämälangoista kaksivärisen version uusklassikosta, skeittipiposta. Pipon virkkaaminen oli nopeaa, joten päätin testata toisenkin virkatun myssyn ohjeen Pikkujättiläisestä. (Kirjassa on suhteellisen monta myssyohjetta muuten, mitä me tehdään kaikilla niillä myssyillä?) Ja virkkasinkin. Erikseen tehtävien korvaläppien kohdalla loppui puhti ja Nalle-niminen pipo valmistui vasta nyt.

Langaksi valikoitu jälleen jostain jotain varten joskus hankitun kerän loppu paksumpaa villalankaa, koukuksi 6. Minulla on selkeästi ollut jokin ohimennyt sininenkausi lankakaupoilla, josta en muista mitään. En itse välitä pörrölangasta, joka Nalle-pipon lähtökohtana on, siksi nallestani tuli sileä. Ohjeessa kehotettiin myös tekemään nyörit pipoon, yritinkin, mutta nekään ei olleet mun juttu.

Jostain syystä ajattelin, että Pikkujättiläisessä ollut työohje oli aikuisten kokoon. Oletettavasti siksi, että kirjassa mallina pipopäässä oli aikuinen mies. Kittana tuli, vaikka lisäsin siihen silmukoita kymmenkunta enemmän kuin ohjeessa.

Onni onnettomuudessa. Pipo päätyi maailman suloisimmalle omistajalle, juuri ensimmäisen tarhapäivänsä viettäneelle pikkuprinsessalle.

Mitä opin? Tämä oli helppo työ. Kiinteitä silmukoita lisättiin haluttu määrä (joo, olisin voinut tehdä siitä isommankin enkä puoliorjallisesti noudattaa ohjetta) ja sitten niitä virkattiin haluttuun korkeuteen asti. Korvaläpät lisättiin erikseen, mutta kiinteillä silmukoilla edestakaisin virkkaamalla nekin syntyivät. Työ viimeisteltiin kiertämällä reuna ketjusilmukoilla, jotka siistivät kumman paljon, vaikka ajattelin aluksi niiden olevan tarpeettomia.
Huomaan tosin, että minun ja Pikkujättiläisen kirjoittajan Annukka Mikkolan tapa hahmottaa ohjeita ja sanoja on erilainen, mutta oletettavasti pääsen häneen logiikkaansa vielä matkan varrella käsiksi. Tehtäviä töitä on kuitenkin kymmeniä ja kymmeniä jäljellä. Vähän ehkä jännittää, miten kirjonta ja tilkkutyöt sujuvat, kun niistä minulla ei ole minkäänlaista kokemusta.

Suosittelenko? Jos malli miellyttää niin tottakai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti