maanantai 22. huhtikuuta 2013

Sitrusmuffinssit


Ruoanlaittoni ja leipomukseni saavat pääsääntöisesti innoituksensa kaapista löytyvistä aineksista. Missään määrin syömäkelpoisen ruoan poisheittäminen on pahinta kerskailua, mitä tiedän. Niinpä yhtälö hedelmäkorissa viimeisiään vetävät limet ja sitruunat + ystävien kanssa sovittu sunnuntai-illanvietto ajoivat minut eilen googlaamaan kuumeisesti sitrusmuffinssien reseptejä. 







Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty pelkkää sitruunaa, mutta itse käytin lime+sitruuna-seosta maustamiseen ja kuorrutuksen nesteeksi sekä appelsiininkuorta koristeeksi. Kerman vaihdoin kookoskermaan. Tavoitteenani on vaihtaa maito- ja gluteiinituotteet ruokavaliostani muihin vastaaviin tuotteisiin, mutta kuten sanottu; ensin on käytettävä kaapeissa jo olevat tarvikkeet.

Sitrusmuffinssit

150 g margariinia

1,5 dl sokeria

2 munaa

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

(vanilliinisokeria
)
1 limen kuori raastettuna

muutama rkl lime+sitruunmehua 

1 dl kookoskermaa

Kuorrutukseen lime+sitruunamehua ja tomusokeria, koristeluun appelsiinin kuorta.

Pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, sitten munat vaahdon joukkoon. Kuivat aineet keskenään sekaisin ja seokseen yhdessä limen kuoren, sitrusmehun sekä kookoskerman kanssa. Taikina muffinssivuokiin (puoliväliin asti täyteen). Paisto 200 asteessa vartin verran eli uunista riippuen, kunnes alkavat hivenen ruskistua reunoista. 

Tomusokeri ja sitrusmehu yhteen (pidän suhteellisen jykevästä, tahnamaisesta kuorrutuksesta) ja jäähtyneiden(!) muffinssien päälle.

Itse pidän siitä, että leivonnaisten koristeet kertovat makumaailmasta, joten laitoin appelsiinin kuoresta vedeltyjä hentoja suikaleita muffinsieni huipuksi.

Kookos ei maistunut juurikaan, joten sopii tässä yhteydessä käytettäväksi, vaikkei kookoksen ystävä olisikaan. Suosittelen, kaikinpuolin.

2 kommenttia:

  1. Mahtavat muffinssit!
    Miten kivaa on leipoa herkkuja kun se on tehty näin helpoksi! En ole koskaan ollut kummonenkaan sokerileipuri, mutta tällä ohjeella onnistuin. No, yhden mokan tein kuorrutuksen kanssa. Puristin sitrusmehua niin innokkaasti, että jykevää tomusokeri-mehuseosta oli lopulta paistopussillinen. Se ei sit ihan mahtunut muffinssien päälle.
    Ystävätkin pitivät leivonnaisista niin paljon, että aloimme laulaa Edu Kehäkettusen "Saanks mä murista sun muffinssiin..."
    -anna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistopussillinen kuorrutetta! Kuulostaa lapsuuden unelmien todentumiselta:) Mä puolestani usein kitsastelen kuorrutteen kanssa, ja joudun sitten tekemään sitä taas vähän lisää ja taas vähän lisää...

      Poista