maanantai 20. toukokuuta 2013

Hampurilaissämpylät

Ennen kuin ryhdyin ensimmäistä kertaa hampurilaissämpylöitä paistamaan, olin sitkeästi kuvitellut täydellisten sämpylöiden vaativat teollista kosketusta. Mutta kuinka väärässä olinkaan!
Netti on pullollaan erilaisia ohjeita, valitsin runsaasta tarjonnasta Jauhot suussa -blogin reseptin.
Sämpylöiden leipominen oli todella helppoa ja lopputulos erinomainen. Leivonnaisten koostumus ja maku olivät täydellisiä. En pyöritellyt taikinasta palloja vaan leikkasin lasilla taikinalevystä pyörylöitä.
Näin helppoa se on usein kunhan rohkaistuu kokeilemaan!
Hampurilaisista voit lukea lisää Prinsessakeittiöstä.


Hampurilaissämpylät

250 ml maitoa
35 g hiivaa
375 g vehnäjauhoja
15 g suolaa
25 g pehmeää voita

maitoa
seesaminsiemeniä

Sekoita kaikki ainekset keskenään yleiskoneen kulhossa ja vaivaa koneella kymmenen minuuttia. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä puoli tuntia. Painele taikina jauhotetulle alustalle pari senttiä paksuksi levyksi. Painele levystä pyöreällä muotilla, esim. juomalasilla, ympyröitä. Nosta sämpylät pellille, peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaisiksi. Voitele maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti