perjantai 3. toukokuuta 2013

Menovinkki: työpajoihin Tehtaalle!

© Sami Mannerheimo
© Sami Mannerheimo

© Sami Mannerheimo

© Sami Mannerheimo


Tänä viikonloppuna, 4.-5. toukokuuta, Helsingin Kaapelitehdas on Kierrätystehdas. Tapahtuma on omiaan kaikille värkkääjille, tuunaajille, käsityöharrastajille, jotka haluavat imeä ideoita ekologiseen tekemiseensä. Aiempina vuosina olen ostanut sieltä ihania koruja, juonut hyvää kahvia ja saanut käytännönvinkkejä omiin tekeleisiini ihan konkreettisen ohjauksen muodossa työpajoissa.

Ja ohjelman selailu osoittaa, että konsepti on pysynyt samana ja tarjolla on luomuherkkuja sekä kotimaisia, kestävään kehitykseen uskovia käsityöläisiä "Kauppatorilla". Kauppatorin koko tarjonta löytyy täältä.

Työpajojen tarjonta on huikea! Ihana Paloni järjestää Kierrätystehtaalla molempina päivinä kolme pajaa; First Crush kierrätysnahka-avaimenperätyöpajan, Ainokaisen pitsikorutyöpajan sekä Molla Mills kettinginvirkkuutyöpajan. Kiinnostaisi kaikki! Varusteleka pitää Tehtaalla Trashion Boot Campin Outi Pyyn johdolla, Kierrätyskeskuksella on kravattien tuunauspaja. Nikkarointipajassa opastetaan linnunpöntön tekemiseen. Näiden lisäksi moni muukin toimija opettaa helppoja tuunaustaikojaan, kaikkien pajojen tiedot löytyy täältä.

Ilmastoinfo, jonka tarkoituksena on auttaa kaupunkilaisia pienentämään hiilijalanjälkeään arjen ilmastoteoilla, kokoaa toista kertaa Energiatehdas-osion Kierrätystehtaalle. Energiatehtaan teemana on tänä vuonna energiatehokkuus sekä ruokahävikin pienentäminen. Tuo ruokahävikin vähentäminen on muuten varsin lähellä sekä minun että Veeran sydäntä. Veeran tuotoksia ruokabloggaajien mainiossa Hävikistä herkuksi -projektissa voi vilkuilla Prinsessakeittiön puolella. Energiatehtaan ohjelma löytyy täältä.

Kierrätystehtaalla iso lompsa ja laukku ovat näppärät, koska kaikkea ihanaa on niin vietävästi, mutta raha ei ole pakollinen, sillä konseptiin kuuluu "Ilmaistori". Tämä tori toimii "tuo ja vie" -periaatteella, eli sinne voi kiikuttaa itselle tarpeettomia tekstiilejä, levyjä, kirjoja, lehtiä, pelejä, leffoja, lasten tavaroita, käsin kannettavia huonekaluja ja niin edelleen ja ottaa mukaansa itselle tarpeellista tai muutoin houkuttelevaa. Tarkemmat ohjeet täältä.

Kierrätystehtaalla kaikkein tarpeellisinta lienee siis aika ja ideoita vastaanottava mieli!

Oma viikonloppuni menee tällä kertaa Kierrätystehtaan sijaan tämän harrastuksen parissa:


Tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti