maanantai 6. toukokuuta 2013

Maailman helpoimmat banaaniletut


Maailman helpoin on melko käytetty, usein liioitteleva ilmaus, mutta tällä kertaa täysin totta. Tämä resepti on ilmeisesti ollut blogihitti jo jonkin aikaa, mutta itse törmäsin siihen vasta eilen Neulontakerhoystävämme Mirkkan blogissa. Omistani ei tullut aivan yhtä kauniita kuin Mirkkan letuista, mutta tavattoman hyviä kyllä.
Näitä lettuja varten tarvitaan vain banaania ja munia. Siis vain banaania ja munia! Kaksi + kaksi oli oma suhdelukuni. Lisäsin banaanimuussin ja sen sekaan vatkattujen munien kaveriksi vähän vaniljauutetta. Paistamiseen käytin (tietysti) voita. Letut olivat niin luontaisen makeita ja herkullisia, että ne upposivat sellaisenaan jo melkein suoraan pannulta, mutta niiden kylkeen olisi hyvin sopinut vaniljajäätelö tai jotkin happamahkot marjat. Ensi kerralla sitten. Ensi kerta tulee takuuvarmasti. Ja usein. Ja pian. Miten tätä ”reseptiä” en ole ennen tajunnut!

Anekdoottina kerrottakoon, että halusin koko loppuviikon leipoa maalla. Ensin puuttuivat jauhot. Ostin kolme pakettia erilaisia jauhoja kauppareissulla. Mutten leivinjauhetta. Ja niin edelleen. Banaaneja ja munia oli kaiken aikaa...

10 kommenttia:

 1. Minulle suositeltiin viikonloppuna samaa reseptiä! Mutta sain sen kuulostamaan mielessäni ihan banaanimunakkaalta, mikä ei liiemmin houkutellut... Pitänee siis testata kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkka erehtyi kerran käyttämään termiä banaanimunakas, ja minä käyttämään sitä HerraBeelle, hänen odotuksensa ei olleet iltapalaa kohtaan kovin korkealta. MUTTA letut olivat tajuttoman hyviä, maistuivat banaanilta, ei kananmunalta, joten kannattaa päästä yli tästä mielikuvasta :)

   Poista
  2. Tänään testasin, hyvää tuli! Eivät tosin oikein pysyneet koossa - oli vaikea arvella, paljonko tavaraa kerralla pannulle paistumaan... Viime viikolla tein peruslettuja, ja niiden paisto sujui mallikkaasti. Pitänee treenata lisää näiden kanssa siis.

   Poista
 2. Ah, tämä tulee pelastamaan väsähtäneen leppoisat sunnuntaiaamut, jolloin tekee mieli jotain hyvää, mutta ei millään jaksa raahautua kauppaan.
  -anna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieksee minkä tahansa jauholetun 6-0! Paitsi ehkei kookoslettuja, hmm, voisikin tehdä niitä taas pian...

   Poista
  2. Tähänhän tuo kysymys kookosletuista ois pitänyt laittaa! En osaa tätä blogimaailmaa ;) t.Riina Liukkoska

   Poista
 3. UU! Kuulostaa niin mahtavalle, kiitos B, heti sopivan tilaisuuden tultua testiin <3
  T: Suvi Keiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toimii maidotta, sokeritta ja gluteiinitta! Jos ei ole munalle tai banaanille allerginen tai vegaani, niin on täysosuma kelle vaan!

   Poista
 4. Onko Heidi kookosletutkin näin helppoja? Onko vinkkiä hyvästä reseptistä? :) T. Riina L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookosletut ei toimi ihan kahdella raaka-aineella, mutta helposti kyllä :) Palaan asiaan piakkoin!

   Poista