torstai 2. toukokuuta 2013

Lievä huijaus eli seuraava projekti
Pahoittelen pidempää hiljaisuutta. On ollut vähän kaikenlaista. Omalla kohdallani se kaikenlainen on ollut kesäkauden avaaminen maalla. Tulimme tänne viime viikonloppuna, käväisimme vain kaupungissa tekemässä työt alta pois ja palasimme vapun viettoon. Jäät katosivat yhdessä yössä. Täällä on täysi kesä. Täällä riittää työtä käsille; kitkemistä, nikkarointia, istuttamista. Lisäksi täällä tekee mieli leipoa ja neuloa tavallistakin enemmän. Olen kova liputtamaan käsillä tekemisen terveysvaikutuksista. Täällä ne huomaa konkreettisesti, työstäessään käsillään aamusta iltaan milloin taikinaa, milloin kasvimaata. Olen täällä onnellisempi kuin missään.

Mutta siihen uuteen Jättiläisprojektiin.

Huijaus meni näin: Oma Käsityön pikkujättiläiseni on unohtunut Veeralle. Ensimmäisen projektini päätyttyä, kyselin Veeralta mielipidettä ja aloitusohjetta seuraavasta työstä. Mieluiten jotain kesäisempää kuin villavaatteet. Jotain, mitä voin tehdä hamstraamistani langoista (HerraBee on sitä mieltä, että olisi hyvä käyttää jo olemassa olevat 40 kerää ennen kuin kotiimme tulee enää yhtään uutta lankakerää. Ymmärrän häntä täysin.) Huovutushommiin en ole vielä valmis. Olisi hyvä, jos työtä pystyisi raahaamaan kaupungin ja maalaismaiseman väliä.

Veera ehdotti useampaakin työtä. Sipulipussia (tehdään paperinarusta, jota minulle ei ole) ja pitsiverhoja (kiinnostaa paljon, mutta siihenkään minulla ei ole lankoja valmiina). Ja nyt olen aloittanut neulepuseron teon. Elämäni ensimmäisen puseron.

Huijaus kerrassaan. Olen nimittäin epäillyt, että en osaa, ja ettei kärsivällisyyteni ikinä tule riittämään puseron tekemiseen. Mutta niin vain pyöröpuikko 3,5:lla pyörii toista projektia varten ostettu puuvillalanka ja kesäpuseron työstö on käynnistynyt. Saa nähdä, minä kesänä se tulee valmiiksi.

Mutta mikäpä sitä on neuloessa, kun saa tehdä sen täällä maailman parhaassa paikassa, HerraBeen mökillä. Parissa illassa, takkatulen ääressä, varhaisperunoita popsiessa ja Radio Suomen soidessa, sitä syntyi jo kymmenisen senttiä. Hyvä alku.4 kommenttia:

 1. Tosi inspiroiva blogi, houkuttelee itseäkin kokeilemaan jotain uutta. (materiaalia kun on hamstrattuna lähes joka lähtöön:)
  Ihanan värinen neule tekeillä!

  t.Naomi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, jos inspiroittaa! Luulen, että pääsen noiden jo olemassa olevien kerien avulla melko pitkälle tässä projektissa. Tosin kummasti juuri ne työt houkuttelisivat eniten, joihin lankoja sattumoisin ei vielä ole hankittuna... ;)

   Poista
 2. Jee onnea neulepuseroprojektiin! Jos kelit vielä lämpenevät ja maltat välillä tulla maalta kaupunkiin, niin voidaan pian istuskella takapihalla pyöröpuikkoinemme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateellisena katsoin sun pilvitakkia ja sen hurrrjaa etenemistahtia. Pyöröpuikkotakapihatreffit, sovittu! Sitä ennen tosin mennään tutustumaan ryijyompelemiseen :) Saas nähdä, kuinka siinä sitten käy!

   Poista