lauantai 13. heinäkuuta 2013

Käsikäyttöinen aarre


Vietin alkuviikosta pari päivää Turun Saaristossa autoillen. Retki oli monin tavoin ikimuistoinen; yövyimme muun muassa 1700-luvulla rakennetussa aitassa lammastilalla. Toinen reissun ehdottomista kohokohdista oli vierailu antiikkikaupassa Nauvossa. Katsokaa minkä aarteen löysin! Se on kauppiaan mukaan jostain viime vuosisadan alkupuolelta, ajalta juuri ennen sähkökäyttöisten ompelukoneiden markkinoille tuloa.


 Jos jollakulla on enemmän tietoa käsikäyttöisistä ompelukoneista tai aikakausituntemusta muutoin, kuulen mieluusti! Pientä huoltoa ja neulan sovittelua kone ainakin kaipaa, mutta kaunis se on, vaikkei siitä käyttöpeliä enää saisikaan.

Ja jos joku puolestaan miettii kesälomakohdetta, niin suosittelen Saariston rengastietä lämpimästi. Oma matkani kattoi tällä erää vain Nauvon ja Korppoon kierrot ja niistä valikoiduille pikkusaarille poikkeamisen, mutta takaisin on päästävä pian pidemmäksi aikaa. Herkullisia kalasoppia ja levonnaisia, pittoreskiä maisemaa silmän kantaattomiin, omaleimaisia majoitusvaihtoehtoja, lampaita, lossi- ja lauttamatkoja ja kansainvälistä tunnelmaa. Täydellistä, sanon minä. Vinkkejä (sisältää myös sen minuun suuren vaikutuksen tehneen aittamajoituksen) Saariston rengastielle löytyy muun muassa Mondon jutusta.

4 kommenttia:

 1. Hieno löytö... sekä kone, että tää blogi :D. Täällä Karunassa myös yksi löytö: pilkulliset sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hierron estoon suunnatut pilkulliset sukkani! Onneksi sukka-aika alkaa vasta piiitkän ajan päästä. Toisaalta tavata voisi ennen kuin syys saapuu :)

   Poista
  2. Älä nyt, se tulee aina liian nopeasti, mutta yrittää kannattaa, ehdottomasti!!! Käytän pilkulliset pesukoneessa ton neljä kertaa kaks metriä kokoisen pyykkivuoren (joka valehtelematta peittää meidän koko eteisen) seurassa. Saat sitten ihan puhtaat kotiin :D

   Poista
  3. Minä kiitän! Nauttikaa maalaismaisemasta!

   Poista