maanantai 1. heinäkuuta 2013

Rock, rauha ja virkkuukoukku

Kuva Pinterestistä
Käsitöiden tekemisestä on tullut katu-uskottavaa. Käsityö on taideteos. Käsityö on oiva somiste. Käsityö ja rock sopivat yhteen. Käsityöt on rock. Näin se on nähtävä, kun Suomen suurimmat rockfestivaalitkin ottavat ohjelmassaan huomioon käsityöt, ja niillä somistamisen ja yhdessä tekemisen.

Tulevana viikonloppuna Turussa vietettävässä Ruisrockissa osa festivaalialueen puista koristellaan neulegraffiteilla. Tempaus on toukokuussa Turku Design Weekillä toteutetun Knit'n'Tag -tapahtuman satoa. Tuolloin halukkaat saivat osallistua neulegraffitin tekoon, hyödyntää jämälankakasansa, saada opastusta ammattilaisilta ja mikä parasta; piristää yhdessä käsillä tehden kaupunkikuvaa.

Ruisrockia seuraavana viikonloppuna rockkansa siirtyy Joensuuhun, Ilosaarirockiin. Joensuulaiset ovat ottaneet rohkeamman askelen kohti käsillä tekemistä ja lyöneet hynttyy yhteen Pohjois-Karjalan Marttojen kanssa. Yhteistyön tuloksena Ilosaarirockissa toteutetaan yhteisötaideteos virkkaamalla. Kuka tahansa saa osallistua toimittamalla oman tilkkunsa Joensuun Popmuusikoille, joka ripustaa tilkut somisteiksi festarialueelle rakennettaviin torneihin, jotka toimivat majakoina ja kohtaamispaikkoina festivaaliyleisön keskuudessa. Myöhemmin tilkut toimitetaan alueen vanhainkotien asukkaiden torkkupeitoiksi. Lisätietoja projektista löytyy Ilosaarirockin sivuilta.

Tilkkumatkaajat kannattavat kaikkea toimintaa, joka tuo käsityöt arkeen ja antaa arvoa niiden käytettävyydelle, esteettiselle puolelle ja harrastukselle itselleen. Tulevalla viikolla lähtee paketti Joensuun suuntaan. Ratkesipa samalla, kuinka voin osan 82 isoäidin neliöstäni käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti