tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pannaribrunssi

Juhannuksena paistoin pyynnöstä amerikkalaisia pan cakeseja. Ensimmäistä kertaa kokeilussa tämäkin taikina. Mielikuvissani pan cakesien tekeminen on tekniikkalaji, jossa onnistumista varten tarvitsee tietää jokin salainen jippo. Ei tarvitse. Itseasiassa ei tarvitse noudattaa ohjettakaan prikulleen ja silti tulee onnistuminen.

Uskoakseni tämä oli alkuperäinen ohje, jolla lettutaikinan tein. Sain ohjeita nimittäin salin puolelta keittiöön. Kärsimättömänä tyyppinä aloin kasaamaan lueteltuja aineksia taikinakulhoon suoraan, enkä odottanut tarkempia sekoitusohjeita. Sokkokokkihengessä toteuttu taikina paistui ja maistui. Oikealla ainesjärjestyksellä letuista olisi tullut todennäköisesti ilmavampia, mutta kyllä ne amerikkalaisiksi pannareiksi lasketaan näinkin. Taas yksi osoitus siitä, ettei ruoanlaitto ole niin tarkkaa ja vakavaa kuin mikä vaikutelma siitä toisinaan tulee.

En ole suuri lettujen ystävä, mutta tämä oli yksi onnistuneimmista brunsseista kuunaan. Letut syötiin tuoreiden mansikoiden, kermaviili-mustaherukka-seoksen sekä mintulla maustetun hedelmäsalaatin kera.









Virolais-amerikkalaiset pan cakesit

1,5 dl vehnäjauhoja
3,5 tl leivinjauhetta
suolaa
1 rkl sokeria
1,25 dl maitoa
1 muna
3 rkl voita

Itse sekoitin kaikki ainekset yhteen kerralla ja paistoin pikkulettupannulla voilla. Oikeaoppisen taikinantekojärjestyksen löytää siis täältä. Ohjeesta tuli hyvä määrä viidelle nälkäiselle.


6 kommenttia:

  1. Nam! Saako kutsua itsensä ja lettusuu-perheensä brunssille joskus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa! Antihistamiinia mukaan ja brunssille, bongasin Omasta Piilopaikasta juuri mahtavantuntuisen raparperisiirapin ohjeen, joka voisi olla juurikin omiaan lettujen kanssa...

      Poista
    2. Oi, kuulostaa täydelliseltä! Hmm, mitähän mä keksisin tuoda.

      Poista
    3. Hah! Jos joskus saadaan kyläily järjestymään, niin VAADIN joko suklaa- tai juustokakkua. Sopi brunssin henkeen tai ei :) Josta tulikin mieleen, että mudcake kuuluu myös sille pitkälle mä en oo koskaan -listalleni, johon voisi tarttua lähiaikoina.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Suvia silmällä pitäen pitää vihdoin tehdä niitä kookoslettuja, jotka käyvät tiukempaakin ruokavaliota noudattavalle herkuttelijalle. Jahka tästä festivaalisesongista selvitään, niin!

      Poista