lauantai 6. heinäkuuta 2013

Valmis skeittipipo


Skeitti, puolipylväin virkattu pipo - Käsityön pikkujättiläinen s. 134

Epäonnisen saagan lopuksi yhdestä UFOsta tuli valmis! Skeittipipon tekemisen lyhyt historia; aloitin paksulla keltaisella puuvillalangalla, joka loppui kesken, jonka jälkeen aloitin vihreällä villalangalla, joka loppui kesken. Onneksi tuplalangan käyttö tuli mieleeni ja päädyin jatkamaan vihreän loppuun kahden erivärisen ohuen langan yhdistelmällä. Itseasiassa, minusta siitä tuli aika hieno näin.

Mitä opin? Isoin oppi oli, että minun täytyy hankkia vaaka jämäkeriä varten. On turhauttavaa kerta toisensa jälkeen huomata, ettei lanka riitä. Nyt vasta ymmärrän, mihin ohjeissa olevat grammamäärät oikeasti vaikuttavat.
Pipo itsessään oli parissa illassa valmis. Jouduin tosin purkamaan sen pariin otteeseen, kun en ollut täysin varma, mistä kohtaa päätä koko oli tarkoitus mitata. Skeittipipo poikkeaa "perinteisestä" virkatusta piposta sillä, että se aloitetaan reunasta eikä päälaelta. Tämä tuntui minusta luontevalta. Tosin Pikkujättiläisen ohjeessa oli jotain epäselvää kavennuksissa/päättelyssä, sillä en onnistunut orjallisesta ohjeiden noudattamisesta huolimatta lopettamaan työtäni ilman ryppyyntymistä. Toki on mahdollista, että tuplalankanikin vaikutti asiaan?

Suosittelenko? Kyllä. Jos putkisukat ovat helppo ja palkitseva tapa aloittaa neulomisharrastus, sitä on skeittipipo virkkauksen puolella. Toki tässä ei tule silmukoista tutuksi kuin puolipylväät, mutta muoto ja koukunkäyttö harjaantuvat.

4 kommenttia:

 1. Enpä ollut tullut vaakaa ajatelleeksi, mutta sehän on todella kokeilemisen arvoinen ajatus! On nimittäin täälläkin yksi jämälankaprojekti menossa ja nyt jo vähän kauhistuttaa langan riittävyys..

  VastaaPoista
 2. Hih, viime viikolla ostin LIDL:sta vaaan kympillä. Näyttää gramman tarkkuudella ja arvatkaa vain, onko lankoja punnittu. Ihan vain huvin vuoksi. Keittiövaaka se oikeasti on, mulle lankavaaka;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäänköhän minäkin lankojen punnauskoukkuun?! Todennäköisesti :)

   Poista