lauantai 31. elokuuta 2013

Raportti Käsityökorttelista

Suomen käsityöyrittäjien yhteistyön tulos oli tänään kaikkien koettavissa Kampissa ja kun ensimmäinen Käsityökortteli otti haltuun Narinkkatorin. Nostan hattua kaikille yrittäjillä ja ihan erityisesti tapahtuman puuhanaiselle Susannalle, todella onnistunut, ihana lämmin myyjäistapahtuma! Itse sukelsin kojurivistöihin lapsineni hyvin pian korttelitapahtuman alkamisen jälkeen ja pienestä tihkusateesta huolimatta kaikilla kojuilla oli ruuhkaa. Lopulta päädyin käymään ostoksilla kolmeen otteeseen, söimme välissä lounasta Kampin keskuksessa ja jo pois lähdettyämme palasin vielä takaisin kun heti aamusta bongaamani harmaa kudottu sisustustyyny ei jättänyt mieltäni rauhaan.Väenmäärästä päätellen tapahtumalle oli selkeästi tilausta, vaikka heti aamusta osaa myyjistä jännitti, Helsinki on kuulemma vaikea paikka kun tarjontaa tuotteista ja tapahtumista on paljon enemmän kuin pienemmillä paikkakunnilla. Narinkkatorin sijaintia sen sijaan kiiteltiin ja niin kiittelen minäkin, helppo tulla joka kolkasta ja esteetön kulku. 
Hienointa Käsityökorttelissa on yrittäjien yhteinen talkoohenkinen voimainponnistus, kortteli nousi Kamppiin ilman suurta taustaorganisaatiota tai rahallista tukea. Minä jään toivomaan, että käsityökortteli ei jää ainutkertaiseksi tapahtumaksi vaan järjestetään vuosittain ja vieläkin suuremmalla myyjämäärällä.

Olisin mieluusti ostanut enemmänkin kaikkea ihanaa, mutta budjettini paukkui jo alkumetreillä ja koitin pysyä käyttötavarassa. Käsityödesignin ostaminen tuntuu monellakin tapaa merkityksellisemmeltä kuin sarjatuotantotuotteen hankkiminen. Tue kotimaista pienyrittäjää!

Käsityökorttelin primus motorin Susanna riepukioskilta tarttui mukaan kuinkas muutenkaan kuin käsinpainettuja bamburättejä. Toivon, että samalla kun minä kirjoitan tätä kotona viinilasin äärellä, on Susanna jossain erittäin ansaitulla lasillisella!
Nerokas lorupussukka
Olen ihan juuri vasta vanhemman lapseni aloitettua päiväkodissä törmännyt laulupussiin. Niinkin yksinkertainen idea kuin pussillinen kuvallisia kortteja laulunsanoin tuntuu saavan lapsen kuin lapsen istumaan keskittyneenä patjalla pienen ikuisuuden. Teelikamenttenin myy vastaavia lorupusseja. Pidän kovasti riimittelystä, joten ostin kotiin pussin ja se osoittautuikin hitiksi ensimmäisessä testikäytössä. Kortteja voi ostaa vaikka teelikamenttenin verkkosivulta lisää tai niitä voi tehdä itsekin.


Edelläni asioinut henkilö osti hiuspinnejä ja kertoi niiden tulevan lasten joulukalentereihin. No kyllä minäkin! Enää pitäisi malttaa odottaa joulukuuhun, että saadaan pinnit käyttöön.
(Iski muuten samalla orastava joulukalenteristressi, viime vuonna yllätyskalenterin hitti oli rusinat, niitä paljastui luukuista joka aamu, mutta tänä vuonna se ei ehkä mene enää läpi. Ja sitten pitäisi tehdä muutama yllätyskalenteri. Ja tokihan blogissakin pitää sellainen olla, joten ideoiminen pitää aloittaa nyt!)
Talvihattu
Suloisen hatun kangas on vanha verho. Jenni JJ. tekee ihania lastenvaatteita kotimaisista materiaaleista ja etsii muuten kotimaista puuvillakankaan tuottajaa. Jos tiedät sellaisen niin vinkkaa heti Jennille. Joillekin Jennin mallinukke oli tapahtuman hitti.

Alpakan uusi elämä
Belovedin kojulla teetin MAUlle ihka oman kakkulapion. Vanhat eripariset alpakkalusikat saavat uuden elämän mm. nimikoituina paperiveitsinä, korvakoruina ja avaimenperinä.
Harmaata trikookudetta
Tyllin tyynyn takia palasin Käsityökortteliin vielä pienen matkan päästäkin. Tyyny jäi mieleeni kummittelemaan etenkin kun oma yritykseni harmaan trikookuteen neulomisesta tyynynpäälliseksi ei vaikuta kovinkaan lupaavalta. 
MAUjääkaappimagneetti
Royal B*tch Craft Shopista oli ihan pakko saada viisi pientä puista hartsipinnoitettua magneettia jatkamaan MAUkuvien sarjaa.Loput Käsityökorttelin myyjät löytyvät listattuna yhteystietoineen tapahtuman Facebook-sivulta.

8 kommenttia:

 1. Voi olisinpa päässyt paikalle! Kannatan uusintaa jo ihan itsekkäistä syistä :)
  Ja hienoja löytöjä!

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva postaus, kiitos sinulle tosi paljon!

  Ja Susanna jättää lasilliset muille, mutta mättää kakkuja ja leivoksia sitten senkin edestä. ;)

  VastaaPoista
 3. Olipa tosi kiva raportti kässäkorttelista.
  Ja samalla löysin tieni tänne blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa blogivierailulle useamminkin! ;)

   Poista
 4. Kiva postaus :) Osaat ottaa todella kauniita valokuvia!

  Monia iloisia lorutteluhetkiä toivottelee
  Mari/TEELIKAMENTTEN

  VastaaPoista
 5. Mukava tapahtuma ja hienoja kuvia!

  -Marja / TYLLi

  VastaaPoista