sunnuntai 18. elokuuta 2013

Valmis villapaita

Karkkiraita, lapsen raglanhihainen villapusero - Käsityön pikkujättiläinen s. 244
Juhuu, ensimmäinen työni projektista on valmiina, eihän siinä mennyt edes vuotta! Heidin keskeneräisten töiden haastetta varten kaappeja penkoessa tämä osui ensimmäiseksi käteeni. Sisuunnuin. Paita oli kuitenkin vain päättelyä vaille valmis. No oli siinä pääteltävääkin, koska jostain nyt tuntemattomasta syystä olin katkaissut langan joka värinvaihdolla. Veikkaan ajatelleeni, että katkaisemalla langan saan päättelyssä mahdolliset reiät ja muut erheet kuntoon, ihan hirveesti en katellut oikealle puolelle lopulta kuitenkaan.
Ja vannon ja vakuutan kautta kiven ja kannon ja ties minkä luonnonmuodostelman, etten enää ikinä neulo (enkä ehkä myöskään virkkaa) mitään mustalla! Onhan se armollinen virheille, mutta eipä siinä näy mitään muutakaan. Mikä siinäkin on, että jos tippuu silmukka, se tippuu aina mustalla raidalla, ei koskaan valkoisella?
Paidan loppukäyttäjä oli ilmeisen tyytyväinen. Ja unohtakaa samantien kaikki pingotus ja höyrytys, en aio. Muuten tämä olisi käyttökunnossa vasta lapsenlapsille.
Mitä opin? Villapaita ei enää ole suuri neulontamörkö vaan uskallan tehdä seuraavan aikuisten koossa. Opin näppärästi laskemaan tarvittavan silmukkamäärän ohjeesta rutkasti poikkeavalle langanpaksuudelle. Opin lisää epämääräisten ohjeiden tulkinnasta, ei tarvinnut (alun jälkeen) purkaa kertaakaan.

Suosittelenko? Kyllä tämä yksivärisenä menee ja villapaita-aloittelijalle ihan kelpo malli. Minkäänlaista raitaa en suosittele, vaikkakin oma raidoitukseni poikkeaa kirjan värityksestä ja raitajaosta huomattavasti en usko, että varsinkaan aloittelijan kannattaa tähän yhtä väriä enempää uhrata.

Veera6 kommenttia:

 1. Söpö – ja raita on aina niin raikas!

  Ps. elämäni ensimmäisestä raitapaidasta minäkin katkoin langat ja mestarikutoja momma kommentoi: "kuinka sä noin tyhmä olet ollut"
  Sukuvika? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä. Oli siinä joku hieno idea, mutten enää millään muista mikä. :)

   Poista
 2. Oijoi, onpa hieno villapaita, raidat on aina in, samaten mustavalkoisuus! :D

  Mie sain eilen pääteltyä ja kasattua ekan raglanhihaisen neuleeni ja eihän siitä kovin hyvä tullu. Mutta en aio siitä välittää, ei se oo niin tarkkaa, käytän sitä silti, ehkä seuraava onnistuu jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä väittäis, että tästäkään niin hyvä tuli. :D Siinä on pari sysirumaa kohtaa, joihin tarvitsee ehkä kehittää joku rintarossi..

   Poista
 3. Hieno! Uskaltaisinkohan mä jatkaa mun Fiia-paitaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kainalon neulominen vaan reiän ompeleminen..

   Poista