tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 10. luukku: kynttilälyhty säilyketölkistä
Säilyketölkistä nakuteltu tuikkukuppi on ollut diy-listallani jo pari joulua, mutta nyt vasta uskaltauduin tarttua naulaan ja vasaraan. Enkä suinkaan siksi, että tällaisen tekeminen olisi jotenkin hankalaa tai mitenkään vaativaa vaan koska mulla tuppaa lähtemään tälläiset projektit aina lapasesta, innostun liikaa. Niin että sitä yhtenä päivänä huomaa nakutelleensa naulalla jo kolmatta iltaa sormet vereslihalla säilyketölkkiin jotain Leninin kasvokuvaa tai muuta yhtä järjetöntä. Lisäksi perfektionisti minussa herää herkästi tällaisten äärellä ja alkaa ärsyttää kun sydän ei ole symmetrinen..


Näitä varten tarvitaan säilyketölkki (sellainen, jossa on paperinen etiketti), naula ja vasara. Kuvion voi tölkkiin piirtää vesiliukoisella tussilla tai antaa vaan mennä fiilispohjalta. Naula asetetaan tölkille, tuetaan sormien väliin ja mäiskitään vasaralla kunnes naula menee tölkistä läpi. Tällä menetelmällä saisi tölkkiin ihan oikeasti siis ihan tosi hienoja juttuja, mutta kyllä yksinkertainen on joskus paras. Tölkki pitää tukea jotenkin, minä pidin sitä tuolilla polvien välissä.
Lahjaksi en tällaista ehkä antaisi yksinään, mutta erityisesti pihaa tai parveketta omaavalle ystävällä tuikkupussin oheen tämä olisi varsin ilahdutava.


Jotain kovin rentouttaaa oli näiden tekemisessä, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti