maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 16. luukku: Virkatut kukat


Terkkuja Turusta! Olen ollut täällä viettämässä talvilomaa. Luonnollisesti matkassa on ollut mukana käsityökassi, ja tavoitteena oli tehdä yhtä sun toista joulua ja joulukalenteria silmällä pitäen. Talvinen, jouluinenkin Turku vei niin mennessään, että käsityötavoitteet jäivät saavuttamatta. Muutaman kynttilämansettikukan sain tehdyksi:Kukat on tehty Dropsin ohjeella, joka löytyy tämän linkin takaa.
Virkkaustyöt on aina helppo matkaseura. Mukaan tarvitsee vain koukun (3) ja langan (noin Nalle-vahvuista sekoitetta). Okei, mukana olisi ollut hyvä olla myös sakset ja neulakin, mutta ehtiihän työt sitten päättelemään kotonakin. Näiden kukkien on tarkoitus olla joulupöydässä kynttilämansetteina, mutta yhtälailla ne toimivat pakettikortteina tai pohjana rintarosseille tai muille assesoreille. Itse ajattelin tehdä joulupaketteihin tällä ohjeella heijastimia virkkaamalla kukat heijastinlangasta. Tämä mansettipohja on "perinteisempää" kukkakoristetta laajempi, joten uskon sen toimivan heijastimen tehtävässä perinteisempää tehokkaammin.

Aikaa yhteen kukkaan menee noin puoli tuntia, eli kotimatkalla Helsinkiin syntyy helposti ne kaksi puuttuvaa mansettia adventtikynttilöiden aluseksi.

Ja vielä tästä Turusta sen verran, että ah. Turku on valaistu niin kauniisti, joulutoreja ja -kauppoja on useampia ja turkulainen ravintolatarjonta vetää vertoja sille perinteisemmälle lähimatkakohteelleni, eli Tallinnalle. Tähän asti pidin Turkua vain kesäkaupunkina, mutta kyllä tänne kannattaa matkata kulttuurilomalle talvellakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti