lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 21. luukku: tee-se-itse-piparipurkki

Yksi kivoimmista joulutuomisista, joita olemme molemmat männäjouluina saaneet on ollut iso purkki, joka on sisältänyt kuivat aineet piparien tekemiseen itse. Purkeissa on näkynyt antajan mieltymykset ja mielikuvitus; Veera sai viime jouluna ainekset kolmen suklaan kekseihin, itse taas olen tehnyt toissa jouluna kummipojaltani saamistani aineksista ranskanpastillicookieita. Kolmea suklaata on purkissa nytkin, pastillit mukaan lukien.





Tee-se-itse-piparipurkissa yhdistyy moni joulun parhaiden lahjojen puoli: se on syötävää, sen saa itse tehdä, siitä on iloa pitkäksi aikaa, se on sievä. Tässä meidän tulkintamme:

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 dl hienoa sokeria
1 dl ruokokidesokeria
1 dl kaakaojauhetta
100 g levy tummaa suklaata karkeasti rouhittuna
kourallinen (ranskan) piparminttupastilleja

Kasaa ainekset varovasti purkkiin kerroksittain. Lisää purkkiin käyttöohjeet. Tässä tapauksessa:
Kaada purkin aineet kulhoon ja sekoita. Lisää 150 pehmeää voita ja  kananmuna, sekoita tasaiseksi (käsin). Muotoile taikinasta palloja ja paista 180-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti