lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 7. luukku: Lumihiutaleet

Pidän sellaisista joulukoristeista, jotka toimivat joulusesongin (ja -tohotuksen) ulkopuolellakin. Nämä virkatut lumihiutalekoristeet ovat nappivalinta! -HeidiTampereen Kädentaitomessuilta marraskuun puolivälissä tarttui mukaan läjäpäin ideoita ja erilaisia tarvikepaketteja, yhtenä Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n tiskiltä ohje ja materiaalit näihin huopalangasta virkattuihin lumihiutaleisiin. Paketista löytyi kerä huopuvaa valkoista lankaa, lasihelmiä ja selkeät ohjeet. Omasta takaa piti löytyä virkkuukoukku (ohjeessa 5, itse käytin 6) sekä yhdistämiseen tarvittava valkoinen ompelulanka. Pussin kyljessä luvattiin, että materiaali riittää kolmeen kolmen hiutaleen vitjaan, mutta kyllä kerä riitti neljään, lasihelmet vain loppuivat kesken. Olisipa ollut mukava, jos materiaalit olisivat riittäneet hyödyntämään koko kerän.

Perusvirkkaaja onnistuu tässä ilman Taito-pakettiakin: virkkaa yksinkertaisia lumihiutaleita huopuvasta langasta (haluttu määrä). Huovuta hiutaleet pesemällä ne pesukoneessa (tarkista astemäärä lankavyötteestä), muotoile märät hiutaleet muotoonsa ja viimeistele kuivuneet hiutaleet höyrysilittämällä. Yhdistä hiutaleet toisiinsa ompelulangalla, laita väleihin lasihelmiä tai muita mieleisiä koristeita.

Näiden Taito-hiutaleiden ohje oli äärimmäisen helppo ja nopea. 12 lumihiutaletta valmistui muutamassa tunnissa. Yritin googlata samantyyppistä ohjetta, mutta valitettavasti en löydä. Kehotan siis hiutaleiden ystäviä virkkaamaan juuri sellaisia hiutaleita kuin tahtoo, kunhan huomioi, että pienet yksityiskohdat piiloutuvat huovutuksessa.

PS. Tämä oli ensikosketukseni huopalankaan ja lähimpänä huovutusta, mihin olen uskaltautunut. Yllättäen pidän lopputuloksesta paljon.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olen hyvin tyytyväinen, että uskaltauduin tarttumaan huopalankaan :) Veeralle kiitos valokuvauksesta!

      Poista