sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 15. luukku: JoulumuffinitPuolukoita, kinuskia, kanelia, ei millään voi olla huonoa eikä olekaan! Jouluiset tummat muffinit valmistuvat 20 minuutissa. Kiireisempi voi syödä ne ilman juustokuorrutettakin ja laiskempi voi tehdä pelkän kuorrutteen, toimii ainakin paahtoleivän päällä, vink. Näillä ilahduttaisin työkavereita joku ensi viikon pimeä aamu. Kyllä yhden kerran vuodessa jaksaa nousta puoli tuntia normaalia aiemmin ihan vain leipomisen tähden!
Ohjeesta löytyy spelttiä ja ruokokidesokeria, mutta ne ovat korvattavissa vehnäjauhoilla ja hienolla sokerilla. Sokerin osalta makueron huomaaminen vaatii neurottisuutta erityistä tarkkuutta, mutta speltin ja peruserikoisvehnän välillä on erittäin selkeä ero, hyviä kumpikin.
Koriste kuorrutteeseen syntyy leikkaamalla leivinpaperiin sydämenmuotoinen aukko, asettelemalla aukko muffinille ja sirottelemalla sille kanelia.

125 g voita sulatettuna
1 dl maustamatonta jugurttia
1 dl ruokokidesokeria
1 kananmuna
4 dl speltti
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1 tl ruokasoodaa
1 dl pecanpähkinöitä karkeasti rikottuna, riittää kun käsillä vähän murskaa
1 dl jäisiä puolukoita

1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kinuskikastiketta

Sekoita voi, jugurtti, sokeri ja muna keskenään. Sekoita jauhot, mausteet, sooda ja pähkinät keskenään.
Yhdistä seokset nopeasti turhia sekoittelematta.
Kääntele joukkoon puolukat.
Vuoraa muffinipelti (12 holea) muffinivuoilla. Annostele taikina vuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.

 Sekoita keskenään juusto ja kinuskikastike ja levitä veitsellä jäähtyneille muffineille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti