perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 17. luukku: Tuikkukupit vauvanruokapurkista


Vauvansosepurkit ovat äärimmäisen monikäyttöisiä ja sopivat uskomattoman moneen diy-projektiin materiaaliksi. Näin joulun alla varsinkin purkeista on vaikka minkälaiseen koristeeseen ja säilöntään. Mutta mutta, emme suosittele vauvattomille soseiden hankintaa vain askartelumielessä, laittakaa vaikka Facebookiin kysely. Aina jollain on vauva ja näitä purkkeja on meillä vauvallisilla kuulkaa riesaksi saakka vaikkei ne vauvan pääsääntöinen ravinto olekaan.

Askarsin purkeista helppoja tuikkukippoja, pieni sosepurkki on kokonsa puolesta täydellinen lämpökynttilälle. Tein yhteen ympäryksen puuvillalangasta virkkaamalla, ohuemmasta langasta saisi vielä hienomman kun kuvioinnille jäisi kunnolla tilaa. Kahteen muuhun käytin washi-teippiä. Erityisen nätti on tuo "lippusiima". Teippiaskartelu on sopivaa toimintaa lapsille, oma kaksivuotiaani oli tästä projektista erityisen innoissaan, teippiä kului. Kaikki teippi päätyi kuitenkin purkin sisäpintaan, joten siihen ei oikeen voinut kynttilää sytyttää. Muutenkin huolellisuutta kynttilöiden kanssa kanssa, erityisesti jos niiden välittömässä läheisyydessä on minkäänlaisia koristeita.
Teippikoristeista tuli niin kivat, että jatkan teipin, saksien ja purkkien parissa vielä toisenakin iltana.
2 kommenttia:

  1. Kauniita ovat! Mutta ovatko paloturvallisia? Esimerkiksi juomalaseissahan ei tuikkuja saa polttaa ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. Ei kai nää sen kummempia ole kuin vaikka Indiskan lasiset tuikkukupposet. Paitsi että näitä, tai juomalaseja, ei ole testattu tuikkukäytössä ja siksi niihin ei tuikkua saisi laittaa. Enemmän kuin purkki mua huolettaisi nuo teipit, mutta ei huoleta kauheesti nekään kun poltan kynttilöitä aina hyvässä valvonnassa. Koska kissat ja kersat, niissä vasta huono tuo paloturvallisuus onkin! :D

    VastaaPoista