Maustekakku on leivontaklassikko. Traumoihin saakka. Päätimme metsästää oikeasti herkullisen, takuumehevän, mutta kuitenkin klassisen jouluisen maustekakun reseptin. Sellainen löytyi Kinuskikissalta. Omastamme tuli ulkoisesti vaatimattomampi kuin Kinuskikissan mieletön marsipaanipäällysteinen upeus, mutta voimme todeta: unohtakaa muut maustekakkureseptit, tämä on ykkönen! Meidän versiomme sai lisämakua inkivääristä ja siitä tuli maukas, mausteinen ja happaman makea.
Maustekakku
150 g margariinia (tai 1 ½ dl öljyä)
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
(halutessa 1 tl inkivääriä)
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl hapankermaa
Sulata margariini ja nosta se jäähtymään.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt
margariini (tai öljy) ja kermaviili. Lisää sitten jauhoseos muutamassa
erässä ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun
vuokaan (tilavuus n. 1 ½ l).
Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 min. Kumoa ja anna jäähtyä.
Alkuperäinen ohje ja neuvot huikeaan marsipaanikoristeluun löytyy tämän linkin takaa (klik).
PS. Kuvissa olevat hienot joulukoristeet ovat jälleen yksi Veeran äidin taidonnäyte. Pitää varmaan lisätä oma tagi näille hienouksille?
Kappas, tämänkin luukun takaa löytyy jotain Kinuskikissan reseptillä leivottua ;). Itse leivoin leivontagurun ohjeilla parmesaanikakun, joka sekin on aika herkkua!
VastaaPoistaSun parmesankakku herautti veden kielelle, samoin kuin eiliset keksit! Ja ei kai ilman Kinuskikissaa voi leipoa ;)
PoistaJo kolmen päivän perusteella blogikalentereissa on ollut tosi paljon hyvinkin samanlaisia ideoita. ;)
PoistaTätä täytyy ehdottomasti testata!
VastaaPoistaMaustekakku on niin helppokin, että vaikka joka päivä leipois!
Poista